2019. december 11., szerda

Maturandus, 2019

Kovács Andrea (XI. A) írása


Kedves XII-es diáktársaink!

“Sok tünemény van a földön.

Mennyi csodát rejt, s hányat bont ki a csönd meg a mozgás!”-mondja Weöres Sándor, és mondtuk vele együtt mi, az idei XI-es évfolyam diákjai. Műsorunkban ebből, a sokféle tüneményből próbáltunk nektek megmutatni a mozgás és a zene révén néhányat.

A népmese hangján üzentük nektek, hogy mindannyian királylánynak vagy királyfinak születtetek!

Valahogy így van rendjén, hogy a középiskola két beavató ünnepsége közrezárja azt a folyamatot, amely diáklétünk, de későbbi életünknek is meghatározó élménye.

A IX-es gólyabál-mint beavatás, önfeledt móka, de a jelképes korona és jogar egyszerre utal viszza a gyerekkori mesevilágra és mutat előre a felnőttkori szerepekre.

Mi, a XI-es diáktársak a szülők nevében kérdeztük: hová tűnt a meséktől elvarázsolt valamikori kislány, kisfiú? Elveszett végérvényesen?

De bátran kijelenthetjük: ott van bennetek, kedves XII-ik osztályosok! Rózsaszín papírkorona és fehér ló, játékkard nélkül. A maturándusz estéjére a koronát hosszú báli ruhára, a kardot öltönyre cseréltétek.

XI-es műsorunk vezérmotívumával azt kívánjuk, hogy mindig emlékezzetek rá: Ti is királylánynak, királyfinak születtetek!

. A végzős évfolyam nevében Demeter Orsolya, Lukács Nóra, Szima Barbara és Marthi Krisztina énekelt. Zongorán kísérte Tamás Fanni és gitáron Cisár Krisztián.

A beavatottak első báli tánckavalkádját Kocsis Enikő és Bokor-Vizi Zsuzsa tanította be.

A műsort megtervezte és összefogta Nagy-Babos Edit. Koreográfus: Virág Imola és Virág Endre, néptáncoktató: Fákó Alpár.

A népi zenekar tagjai: Bakó-Fazakas Vajk, Bodó-Czerék Bence, Áda Bálint, Bakó-Fazakas Bátor és Bodó-Czerék Gergő.

Köszönjük Kelemen Mónika szülő, Tamás Anna-Mária, Nagy-Babos Tamás, Pakó László, Tóth Zsuzsánna és Rancz Teréz tanárok, valamint a Vígadó igazgatójának és munkaközösségének a segítséget!
https://www.youtube.com/watch?v=h2cvVzMnluI&feature=share&fbclid=IwAR0j3IH-F0UEkDPISZ7DIC_u6VlFZAGAXAbjTAVvNSCg_OpKWvi8o16x43k