2018. november 25., vasárnap

Maturandus 2018


FÉNYKÉPEKET VÁRUNK!!!!!!!
A XI. szervező évfolyam szeretettel köszöntött minden kedves jelenlevőt a végzős diáktársaik nagykorúsítási ünnepén. Nagy várakozás és feszült készülődés előzte meg ezt az estét. Éreztük, hogy ez a nap más, mint a többi. Itt az idő megajándékozott a szeret varázserejével, elcsitulnak a próbatételek küzdőterei. Az ünnep kiemelt a megszokott iskolai hétköznapokból, és a várakozás sok karátos aranyával ragyogta be mindannyiunk életét.
Bejan András igazgató úr köszöntő beszéde után a XI. osztályosok ünnepi műsora következett. Bereményi Géza szövegeiből építettük fel műsorunkat. A költő verseit Cseh Tamás hangja tette ismertté. Köztük egy eszményi barátság szövődött, egy életen át tanulták a barátság lépéseit. Ezekből a szövegekből kerestük gyerekkorunk elásott ólomkatonáját, kitárjuk karunkat és körbe forogtuk az ünnepelteket. A tangó ritmusa hívott táncba mindenkit, hogy őrült szenvedéllyel egy megejtő életmód útját járják végig a nézőkkel. Üzenték: fiúk, mutatunk nektek néhány módszert, amelytől minden lány belétek szeret. Lányok, ha figyeltek, a fiúk felett lesz hatalmatok! Belőlünk valaki útra fog válni, hogy tovább keresse a jobbik részét. A műsort rendezte dr. Deák Ferenc magyartanár. Zenei irányító Pakó László zenetanár.
A szalagtűzés ceremóniáján vallották a szervezők, hogy a kék szalag szelídsége és tisztasága kísérje végig a végzősök évét. Adjon erőt a munkás hétköznapokhoz, hogy megelégedett emberek legyenek! 
Az est fénypontjaként a XII. osztályosok ünnepi tánca következett. Ünnepi gálájukat táncrendje: bécsikeringő, angolkeringő és twist. A táncok között Mátyás Ivett és Kelemen Réka XII. A osztályos diákok egy közös éneket adtak elő, zongorán kísérte őket Gyulai Richárd XII. B osztályos tanuló.
A szép táncokért nagy köszönettel tartozunk Bokor-Vízi Zsuzsa és Papp Ágnes  táncoktatóknak.