2018. május 14., hétfő

Angol szövegalkotó verseny


Fülöp Rita tanárnő:

2018-ban első alkalommal szerveztük meg iskolánkban a Speak Out elnevezésű versenyt, amire nagyon sok diák nevezett be monológ és törtténetírással. Továbbjutó diákjaink  megyei szinten méretteték meg magukat. A IX-X. osztályos kategóriában   Kovács Andrea, IX. A osztályos tanuló dicséretet kapott.

 Ő vallja, "a Speak out verseny különleges kihívást jelentett számomra. A feladat egyszerűnek tűnt: monológot kellett írni azzal a címmel, hogy: You only have 24 hours. Minden versenyző monológja egyedi volt. A verseny által kipróbálhattam az angol beszédkészségemet és megismerhettem módszertani nézőpontokat a történetírás területén.”

A sepsiszentgyörgyi Spark English Club szervezésében került sor egy megyei szintű verseny megszervezésére, ahová VII –XII. osztályosok neveztek be. Iskolánkból 4O diák vett részt, Bács Éva, Fólöp Rita, Pácsi Kinga tanárnők szervezésében. A IX. csapata I. díjban részesült.

“A Spark angol nyelvű vetélkedő nekünk azért tetszett, mert eltér iskolában gyakorolt nyelvtanos feladatoktól, és inkább a gyerekek kreatív és szabad gondolkodását helyezi előtérbe. Nyereményünk 12 ingyen angol óra és egy menü a kijelölt étteremben.” Nyertesek: Bandi Zalán, Demeter Dániel és Kelemen Rudolf (IX. A),