2015. november 19., csütörtök

Kitüntetett diákjaink és tanáraink - a Victoria Palotában

2015. november 16-án Bukarestben, a Victoria Palotában tüntették ki azokat a diákokat, felkészítô tanáraikkal és iskoláikkal együtt, akik nemzetközi tantárgyversenyeken értek el eredményeket. 19000 iskolából 99 iskola tanulóit jutalmazták, ezen iskolák egyike a Nagy Mózes Elméleti Líceum. A Székely Hírmondó 2015. november 19-i számában a következő cikk jelent meg ezzel az eseménnyel kapcsolatban:

Megbecsülik a munkájukat
Kitüntetett háromszéki diákok, tanárok


Szerzõ: Hírmondó   |  A cikk megjelenésének dátuma: 19/11/2015
Húsz háromszéki diákot és tanáraikat tüntettek ki a bukaresti Kormánypalotában, az ünnepségre meghívták az iskolák igazgatóit is. A kormány azoknak a diákoknak a teljesítményét méltányolta, akik nemzetközi tantárgyversenyek tavalyi kiadásán díjat vagy dicséretet kaptak.
Kormányzati elismerést kapott az Apáczai Csere János Nemzetközi Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyen elért elsô helyezéséért Walcz Beatrix (felkészítô tanára Dobra Judit), a Székely Mikó Kollégium tavalyi végzôs tanulója, valamint Farkas Réka (Erdély Judit), a Mikes Kelemen X., és Jakab Júlia (Deák Ferenc), a Nagy Mózes Líceum X. osztályos tanulója, ugyanezen a versenyen elért dicséreteikért.
A többi kitüntetett a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen bizonyított. Dicséretet kaptak Kádár Attila (XI., Oláh-Ilkei Árpád) és Szász Apolka (volt XII.-es., Darvas Anna Mária), a Baróti Szabó Dávid Líceum tanulói. A Nagy Mózes Líceumból Bíró Enikô (volt XII.-es, dicséret, Dáni Zsuzsanna), Tamás Andrea (XI., II. hely, Gáspár Mária Magdolna), Kotró Elôd (VI., dicséret, Tóth Zsuzsanna). A Székely Mikó Kollégiumból Bíró Judit tanítványai: Csutak Balázs (volt XII-es, II. hely), Mester Attila (volt XII.-es, III. hely); Bíró Béla tanítványai: Medgyesi Attila (XI., II. hely), Demeter Ábel (X., dicséret), Simon Árpád (volt XII.-es, dicséret); Deák Éva tanítványai: Bálint Hunor Ferenc (X., I. hely), Máté Zsolt (X., III. hely), Bakó Bence (X., dicséret) és Szabó Richárd (X., dicséret), valamint Gödri Judith tanítványai: Roth Apor (VIII., I. hely) és Miklós Csenge (VIII., II. hely). Végül, de nem utolsósorban kitüntetést vehetett át Tamás Nándor Károly (Tamás Enikô), a kézdialmási Kelemen Didák Általános Iskola volt nyolcadik osztályos tanulója.