2014. október 9., csütörtök

Október 6. és október 23.


Október 23-án este hét órától fáklyás felvonulással tisztelegtünk 1956 mártírjainak emléke előtt. A régi kaszárnya előtti emlékparkban iskolánk diákjai zenés irodalmi műsort mutattak be. Az előadást rendezte Nagy-Babos Edit és Nagy-Babos Tamás magyartanárok, és az iskola zenekarát irányította Pakó Laszló zenetanár.
 
Dénes Botond (XI. C) fényképei:
 
 
Október 6-án az aradi vértanúk emlékét idéztük fel zenés irodalmi műsorunkkal. Nemzeti történelmünk mártírjait életre kelteni kötelességünk. Nemzettudatunk felmutatása erősíti egymás iránti szeretetünket. Vendégeink voltak a Református Kollégium és a Gábor Áron Szakközépiskola diákjainak és tanárainak küldöttségei.
A műsorban elhangzott: Kovács István: Világos (1849), Faludy György: Október 6, Palágyi Lajos: Az aradi vértanúk és Juhász Gyula: Vértanúink szövege, valamint a Mondj egy dalt azokért, akik nincsenek itt, A harangok dala és Itt születtél, ezen a tájon zeneszámok. 
A műsort rendezte Nagy-Babos Edit és Nagy-Babos Tamás magyartanárok és az iskola zenekarát irányította Pakó Laszló zenetanár.