2014. április 26., szombat

Hancsók Kálmán Matematika Emlékverseny

Iskolánkban hagyománnyá vált, hogy minden évfolyamból két tanuló képviseli a Nagy Mózes Elméleti Líceumot a Mezőkövesden megszervezett Hancsók Kálmán Matematika Emlékversenyen.
            A tradíciókhoz híven idén is, március 20-23 között részt vettünk a megmérettetésen. A magyarországi tananyag szerint összeállított feladatokat kisebb-nagyobb sikerekkel megoldottunk. A pénteken megírt írásbeli dolgozatok alapján, évfolyamonként a négy legjobb tanuló szombaton egy szóbeli versenyen is részt vett. A IX. osztályban születtek a legjob eredmények: I. díjban részesült Talpă Diana, Tamás Andrea pedig a megszerzett III. díj mellett elnyerte a „legjobb szóbeli felelet” különdíjat.
            A verseny után, pénteken a Matyó Múzeumba látogattunk, utána pedig a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben tölthettünk néhány kellemes órát. Szombaton, a szóbeli megmérettetés végeztével, Egerbe kirándultunk, ahol megcsodálhattuk a várát, valamint a várost. Aznap este indultunk vissza Kézdivásárhelyre, majd újabb hosszú utazás után hazaérkeztünk.
            Abban mindannyian egyetértünk, hogy nagyon jól telt, néhány csodás napot tölthettünk együtt, remekül szórakoztunk és mindközben még tapasztalatokat is szereztünk.
A verseny résztvevői