2013. december 28., szombat

Pásztorjáték

Tompa Réka (XI. E) írása:
"Úgy hallottuk, megszülettél,

szegények királya lettél..."

A karácsonyi vakáció előtti  nap a vallásosztályosok pásztorjátékát tekintettük meg a katolikus templomban.
Maga a történet Jézus születése után játszódik, ahol az egyszerű, székely pásztorok megkérik az öreg, már sok jót és rosszat megélt édesapjukat, hogy mesélje el, miként várták a Messiást, a Megváltót. Mit éreztek akkor, amikor Ő megszületett? Mit tettek az emberek, milyen volt a világ? Az öreg pásztor ekkor időutazásra hívja a székely legényeket, a maga teljességében és szépségében élhetik át mindazt, amit egykor az emberek Jézus születésekor.
A Karácsonyt ki-ki a maga módján kell, hogy megünnepelje a szívében. A pásztorjátékok mindig erre a készülődésre irányítja a figyelmünket. Ahogyan az öreg pásztor a fiaival az előadásban, úgy mi is együtt lehetünk a családunkkal.
Megjelenítődtek a pásztorjátékok elmaradhatatlan jelenetei is: Mária és József, a kis Jézus bölcsője mellett, fogadják a három királyt és persze a székely pásztorlegényeket is, akik elhozták magukkal szívük melegségét és minden földi jót. A világ üzenetét is elhozták magukkal: "Megszületett a Megváltó! Örvendjünk hát!" És így borult boldogságba az egész világ. Hogy hol van ma az a szeretet, ami akkor körülölelte az egész világot? Ott van minden ember mosolyában, egy kedves szóban, a szobában közösen felállított karácsonyfában, és a sütőből asztalra tett szeretet-süteményben. Ott van az órákig készített ajándékban is, amit a legjobb barátodnak készítettél. Látod? Vedd észre, mert van.
A szereplőket Mészáros Ágoston tanár úr, Mike Tünde és Nagy-Babos Edit tanárnők készítették fel. Az énekesek és a zenekar felkészítésében Pakó László és Nagy-Babos Tamás tanár urak nyújtottak segítséget.
Köszönjük mindenkinek az áldozatos munkát, a tanároknak és a diákoknak egyaránt.
A műsort szenteste az éjféli misén ismételjük meg.
Jó vakációzást, Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!