2013. október 14., hétfő

Olvassunk együtt!


Kedves Diákok!

Az elmúlt két tanévben csörgedezett az olvasás pataka. Iskolánkban létezett egy olvasó program, amely keretében könyveket ajánltunk, és a hűséges olvasókat könyvjutalomban részesítettük.

Az idén az olvasás sodrásában szeretnénk elmerülni. Így újra választékos és meglepetésekben gazdag kincsesbányákra hívjuk fel a figyelmetek. Dobj félre mindent, és olvass!

Havonta a gimnáziumi és középiskolás diákoknak külön könyveket ajánlunk elolvasásra, amelyhez feladatlapot is csatolunk.  Így olvasói visszajelzéseket kapunk, amit mi pontokká varázsolunk át. Havonta könyvvel ajándékozzuk meg hűséges olvasóinkat. Az évzáró alkalmával újabb díjazásban részesülnek.

Szeretnénk, ha olvasóink pozitív visszajelzésként több bátorítást kapnának a tanév során. Ezért színházjegyet ajándékozunk, író-olvasó találkozót és az iskola másként időszakra csoportos tevékenységet szervezünk.

A csoport névadására is gondolunk. Eddigi javaslatok: TÉKA, Átjáró... Mi a véleményed róla?  Szólj bele, és adj nevet!

V-VIII.
Az V-VI. osztályosoknak javasoljuk Fekete István egyik állatregényét (Kele, Lutra, Vuk vagy Hú), míg a VII-VIII. osztályosok számára ajánlunk  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi I. kötetét. A két téma nincs szigorúan elkülönítve, bárki bármelyiket választhatja.

IX-XII.
Az alábbi szerzők a kortárs irodalom jelentős képviselői. Közös bennük, hogy a kommunista diktatúrákban nőttek fel.  Ezt a világot használják fel alaptörténetként műveikben.

Szerzők: Dragomán György, Ljudmila Ulickaja, Dan Lungu és Herta Müller

Az egyiktől olvasásra válassz egy művet!

Az igazgatói irodából kérj egy feladatlapot, amelynek leadási határideje november  18. !