2012. október 22., hétfő

Gyöngyösi kirándulás

Október 10-14. között iskolánk tanárai és diákjai közül egy csoport a gyöngyösi testvériskolánkba (Berze Nagy János Gimnázium) látogatott. A húsz éves múlttal rendelkező kapcsolat a két iskola között számos baráti kapcsolatot és kollegiális viszonyt teremtett. Így a Heves megyei településen közösségünk tagjai vendégszeretetre és év eleji feltöltődésre számíthat minden évben.

Gyöngyösi barátaink gondoskodtak élményszerű és tartalmas programok összeállításáról. A történelmi tudat elmélyítése és a kulturális hagyományok megismerése mellett fontos szempont a mai Magyarország modern arculatának az ismertetése is.

Október 11-én a csapat Egerbe (megyeközpont) látogatott. A bazilika megtekintése után az egri érsekség borpincéjének rendszerét ismertették a csoportnak. Itt a város a város alatt felismerésben volt részük a látogatóknak. Az egyház kultúrtörténetében fontos elem, hogy a régi lakosság borban fizette az egyházi tizedet. Sajátos táji jellegzetesség a barlanglakások és egy mai családi pincészetbe való betekintés. A nap fáradalmait csoportunk az egerszalóki élményfürdőben pihente ki.
Október 12-én Budapesten kirándult a csoportunk. Itt a Közlekedési Múzeumot, a Mezőgazdasági Múzeumot és a Hősök terét mutatták be vendégfogadóink. Délután a Fővárosi Nagycirkusz előadását tekintették meg.
Október 13-án a vendégfogadó családok biztosították a napi programot. Több gyereket a Mátrafüredi Kalandpark mozgalmas és kihívásokban gazdag világába avattak be a vendégfogadók. Délután vetélkedőn és koncerten vettek részt diákjaink.

Köszönjük vendégfogadóinknak a gazdag és változatos programot, a kedves és felemelő szeretetet! Tavasszal visszavárunk! Kívánunk sikeres tanévet!