2012. október 14., vasárnap

Gólyabál

Köntczey Katalin (X. A) cikke:
Ebben az évben is megrendezésre került a gólyák beavatási szertartása. Az élménydús gólyahetet a szokásos gólyabállal zártuk. Az estet a hagyományos gólyatánccal indítottuk, amelyet a hagyományoktól eltérően idén a gólyák fogadalma követett:

Most, e perctől fogadom,
Tanórákon nem alszom.
Én emelt fővel jövök ide,
Mert iskolámnak jó a híre.
Tisztelem a nagyobbakat,
Tanárokat s diákokat.
Társaimnak köszönök,
Ahelyett nem köhögök,
Mást soha sem röhögök,
És senkit sem lökdösök.
Egyenruhám kivasaltan,
Jól mutat majd mindig rajtam.
Gyűlnek majd a tízesek.,
Ha kérdeznek felelek.
Válaszolok ügyesen,
Jó leszek a szüneten.
A rossz dolgoknak békét hagyok,
Mert Nagy Mózes-es diák vagyok!

Ezekkel a szavakkal fogadták iskolánk kilencedik osztályos diákjai, hogy betartják az iskola szabályzatát.
A gólyák fogadalmát követték az izgalmasabbnál izgalmasabb próbák. A Miss és Mr. jelöltek páros feladatokban kellett bizonyítsanak, míg az osztályokra más próbák vártak. A tizedik osztályos tanulók sok érdekes feladattal lepték meg a gólyákat, köztük ügyességi feladatok, reklámozás, narancshámozás, túszos játék, az elmaradhatatlan tánc és ének valamint himnusz írás. A diákok nagyon ügyesek voltak, mindannyian kíválóan megoldották a feladatokat és bár a zsűrinek nehéz volt a döntés meghozása, muszáj volt kiválasztani a legjobb osztályt valamint a Miss és Mr.-t. Az eredményeket kitörő öröm követte, majd az izgalmakat egy fergeteges bulin tombolhatták ki a diákok.
A szervezők és a résztvevők visszajelzése egy fantasztikus élményről tesz tanúbizonyságot. Reméljük az év is ilyen hangulatban fog lezajlani.