2011. december 24., szombat

"Szeress adni!"

Iskolánk diákjai a karácsonyi készülődés során gyűjtésben vettek részt.   A kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyerekotthon lakóit ajándékozták meg tartós élelmiszerekkel. A programot szervezte Dr. Mocsáry Gondos Beáta aligazgatónő. A szállításban és a csomagok átadásában a XI. C osztály fiú közössége segített.

Összegyűlt ajándékok:
Liszt 90 kg, puliszkaliszt 26 kg, cukor 75 kg, rizs 20 kg, olaj 25 kg, száraztészta 40 kg, konzerv 22 darab, folyékony szappan 11 darab, vegyszerek 4 darab, mosópor 3 darab és édességek, játékok, ruhanemü.

Köszönjük a szülők és diákok szerető gondoskodását. Példaadó segítségüket a gyerekotthon igazgatónőjének köszönő soraival mutatjuk fel. Kívánunk áldott ünnepeket!


Tisztelt Igazgató Asszony, kedves diákok!

Az Önök mai látogatása és adományaik nagyon sokat jelentenek számunkra!
A látogatás azért, mert érezzük, hogy nem vagyunk magunkra hagyva, az adományok pedig azért, mert sokáig biztosítva vagyunk élelem szempontjából. Mindenkinek nagyon szépen köszönjük, hogy áldozatot vállalva segített minket, Isten fizesse!
Sajnos mai világunkban nem minden embernek adatik meg a felhőtlen, gondtalan gyermekkor. Vannak olyan gyerekek, akik 10-15 éves korukig már annyit szenvedtek, mint más ember egész életében. Az agresszívitás, az alkohol, a munkanélküliség szedi áldozatait, válogatás nélkül! Ti, Nagy Mózes-béli diákok, talán soha nem tudjátok meg, mit jelent azért korán lefeküdni, hogy az ember ne érezze a gyomrát mardosó éhséget. Nem tudjátok mit jelent szandálban járni a havas úton, mit jelent menekülni egy ittas apa vagy anya elől...ne is tudjátok meg soha, hogy mennyi szenvedés és baj van a világon!
Adjatok hálát mindennap, ha szüleitek élnek és megadnak nektek mindent, amire a normális fejlődéshez szükségetek van. Ismételjétek el nekik minden nap, hogy milyen jó, hogy vannak és mennyire szeretitek őket! Mondjátok ezt el, akkor is, ha cikinek érzitek, mert szüleitek a legjobb emberek a világon és nincs belőlük pótlás.
Kedves Igazgató nő és tisztelt tanári kar, ha ilyen nemes dolgokra tanítják a diákokat, akkor nemzetünk nincs pusztulásra ítélve! Csak az marad meg, aki Krisztus példájára teszi a jót, irgalmas a szegényekhez és enni ad az éhezőknek!
Nagyon szépen köszönjük irántunk való jóságukat!
Szeretettel, Noémi