2010. november 17., szerda

Maturandus

2010. november 12-én a XII. osztályos diákjaink nagykorúsítását jelképező szalagavató ünnepén voltunk együtt. A maturandus kivételes alkalmát szimbólumokkal is megerősítjük. A szalagavatás rituális mozzanatával a végzősöket kiemeljük a nagy számú közönség soraiból. A tisztelet és öröm érzésével vesszük Őket körül.
Az ünnepségen beszédet mondott Bejan András igazgató úr.

Az ünnepi műsor ismertetéseként Budai Kinga (XI. B) diák bemondó szövegét közöljük:

"Lehet, hogy most kezdődik minden? Lehet, hogy most kezdődik el..." vagy éppen most ér véget? Elkezdődik, és mint minden kezdet, egyben befejezés is, gyermekkorod befejezése. Most múlik pontosan. Engedd, hadd menjen! De soha ne feledd, hogy milyen volt! Milyen volt ok nélkül örülni. Milyen volt gyermeki szívvel fontosnak látszani. És fontosnak látni apró kis dolgokat, gyémántfoltot a szálló homokban, szivárványt az esőcseppben, anyai szót a hangzavarban, apai kézfogást a bizonytalanságban. Saját arcodat látni barátaid szemtükrében. Vidd magaddal a ma húzódó láthatatlan határon túlra gyermekkorod legszebb, legőszintébb pillanatainak batyuját! Zárd ezeket biztos helyre, szíved mélyére, lelked rejtett zugába! És felnőttkorod megpróbáltatásai közepette engedd majd magadhoz ezeket, hogy néha színt vigyenek a szürkeségbe! És fényt gyújtsanak az éjszakában.

A XI. osztályosok műsorának címe: Színezd újra életed, ha megfakulna! Ne ijedjetek meg az indító képek groteszk, ijesztő hangulatától. Azt kívántuk jelezni: választhatjátok mindennek az ellenpontját is. A szerelem, a tánc, az ünnep méltósága kiszínezheti az életet, eltüntetheti az unalmakat, a monotóniát.

Méltó ünnepet kívánunk nektek! Fogadjátok szeretettel a XI. osztáyosok műsorát! Köszönjük Demeter Lilla, Kerekes Ákos, Sentes Zsombor és Cserei Zoltán XII. osztályos diákok közreműködését, valamint a IX. A, B és D osztályosok segítségét. A műsort betanították: Tamás Annamária, Nagy-Babos Edit, Pakó László, Nagy-Babos Tamás és Gyergyai Réka tanárok."

A XII. osztályosok nevében beszédet mondott Keresztes Ágnes. Őt követte Forró Tímea, Gyergyai Zsuzsa fuvolajátéka és Deme Johanna, Demeter Lilla, Gyergyai Zsuzsa éneke. Közreműködött Imre Júlia, IX. A osztályos tanuló.

A XII. osztályos diákok a szalagtűzést követően a valcer és keringő táncok előadásával vették bírtokba a színpadot. A táncokat betanította Gyergyai Réka tanárnő.

Az ünnepség a Vadrózsa vendéglőben folytatódott.

Kívánunk számotokra a közeljövőben kitartást a vizsgahelyzetekhez! Viseljétek iskolánk szelleméhez méltó módon a végzősök kiválasztott szerepét! Éljetek egy megelégedett és mindig szép reményekben bizakodó életet!

Az első tíz képet Deme Tamás (X. A) készítette.