2010. november 16., kedd

Gólyabál

Iskolánk idei gólyabáljairól (V. és IX. osztályok) diákjaink élménybeszámolóit tesszük közzé.

Tóth Emőke beszámolójából ismerjük meg az V. osztályosok gólyabálját (október 30.).

Nekünk, ötödikeseknek csodálatos élmény volt a gólyabál. Eltáncoltuk a gólyatáncot, amely előtt már nagyon izgultunk. A tánc után érdekes versenyszámok következtek. Az első versenyszámhoz mind a két V. osztályból kiválasztottak két-két párt. Ők különböző zenére táncoltak. Mind a négy pár nagyon ügyesen táncolt.
A legviccesebb versenyszám számomra a következő volt: a két pár minden tagjának bekötötték a szemét, egyik a másikat süteménnyel etette anélkül, hogy láttak volna valamit.
Ezt követően a nyolcadikosok kérdése következett: „Kié az MGB rendszámtábla Kovászna megyében?” Természetesen tudtuk, az aligazgató nénié. Ki kellett találnunk, hogy a felvételen melyik tanár énekel. Utána a mi énekversenyünk következett. Az A osztályból a Hatvanhetes úton állok, a B osztályból a Kör közepén állok kezdetű dalt kellett előadja a kiválasztott diák. Szépen énekeltek. A gólyabál egy jó bulival zárult. Mindenki táncolt és énekelt.
Végül köszönetet szeretnék mondani az V. osztályosok nevében az osztályfőnököknek és tanároknak, hogy segítettek az esemény megszervezésében. Köszönjük a nyolcadikosoknak, hogy anyáskodtak felettünk, erőt és önbizalmat adtak nekünk.

Veres Ágnes beszámolója vázolja fel a IX. osztályosok gólyabálját (október 29.).

Az idei tanévben is sor került a IX. osztályosok gólyabáljára. Az évfolyam négy osztálya: a matematika-informatika-billingv, a természettudomány, a filológia és a katolikus vallásosztály diákjai különféle próbák által mérhették össze tudásukat és ügyességüket.
A zsűritagok közé tartozott Bejan András igazgató úr, Csák László tanár úr, Bakó Kinga tanárnő, valamint a XII. osztályos részéről Deme Johanna és Török Botond végzős diákok.
Az osztályok szokásos gólyatánca után minden osztályból két párt jelöltek ki, akik a próbák között különféle zenékre táncoltak. A nyolc lányból Fülöp Andrea IX. B osztályos tanuló lett a 2010-es gólyakirálynő, valamint a mister Bajkó Tamás IX. D osztályos tanuló lett.
A próbákban az osztályok által választott személyek vehettek részt. A szórakoztató megmérettetések közé tartozott a főttkrumpli-hámozás, szőlőszedés, megadott szavakból felépített szerelmi vallomások, viszont pontszerzés érdekében hasznos volt tudnunk az iskola termeinek számát, a címeren szereplő jelképeket és a folyosókon található plakettek információit is.
Ferencz Éva tanárnő és a Diákszövetség ötlete után, az osztályok a hét egyik napján nagyszünetben egy kis rögtönzött előadással mutatkoztak be. A bálon és a próbahéten szerzett pontok eredményeként a B osztály nyerte az osztályok közötti versenyt.
A tombolahúzás után az iskola régizenekara, a Jam Band fokozta a hangulatot, majd néhány szám erejéig a helyi Silver Proof is zenélt.
Az este tizenegy óráig tartó buli alatt megszólaltak nagy slágerek, rock'n'roll hangzások, és a lassúbb dalok a pároknak is kedveztek.
Nagy élmény volt mindannyiunk számára ez a "beavatás." Reméljük, jövőben nekünk is sikerül ilyen jól megszervezni ezt az eseményt a következő gólyáknak.

A fényképek a IX. C osztályt mutatják be. Más osztályoktól is várunk képeket!


!